Utvidelser og nedlastinger

På denne siden vil du finne enkle forklaringer på hvordan installere og bruke utvidelser vi jobber med å utvikle.

Wordpress plugin (BETA)

Vår Wordpress plugin lar deg poste/dele innlegg fra din Wordpressblogg til din blogg.no-blogg. For å kunne bruke denne utvidelsen må du ha tilgang til å laste opp plugins via Wordpress eller ftp (self hosted), eller få tjenesten som hoster bloggen din til å gjøre det for deg.
Du kan for eksempel ikke benytte deg av denne utvidelsen dersom du har en blogg på wordpress.com, siden de ikke tillater "egne" plugins.
Vi kan ikke hjelpe deg med installasjonen.

Last ned utvidelsen her: Wordpress plugin download

Installasjon

Laste opp via Wordpress

1. Pakk ut zipfilen og endre navn på folderen til wp-blogsoft. Zip deretter filen på nytt.
  2. I Wordpress, gå til "Plugins" >> "Add new" ("Utvidelser" >> "Legg til ny") og velg "Upload" ("Last opp").
  3. Last opp den zippede filen.
  4. Gå til "Plugins" ("Utvidelser") og aktiver utvidelsen Blogsoft.

Laste opp via ftp

1. Pakk ut zipfilen og endre navn på folderen til wp-blogsoft.
  2. Kopier hele folderen inn i pluginsfolderen /wp-content/plugins/ i Wordpressbloggen.
  3. Gå til "Plugins" ("Utvidelser") og aktiver utvidelsen Blogsoft.

Innstillinger

Når utvidelsen er installert og aktivert finner du den i sidemenyen i Dashboard.

• Koble WP-bloggen til blogsoft (authorize).
  • Velg at innlegg skal publiseres i blogsoft ved publisering/redigering.
  • Velg om søkemotorer skal indeksere innleggene fra wordpressbloggen eller fra blogsoftbloggen.
  • Velg standardkategori for innlegg.
  • Du kan også mappe kategorier i Wordpress til kategorier i blogsoft.

Når bloggene er koblet sammen kan du enkelt eksportere gamle innlegg til blogsoft ved å lagre dem på nytt.

Inne på innleggsredigeringssiden har du nå fått en ekstra boks oppe i høyre hjørne. Der kan du velge per innlegg om det skal eksporteres til blogsoft. Dato og klokkeslett vil følge det originale innlegget. Vær obs på at kommentarer, wordpressfunksjoner som f.eks. featured image og elementer fra andre wordpressplugins, f.eks. emojiis, ikke vil bli kopiert. Formateringen vil følge med, men layouten kan bli annerledes i blogsoft avhengig av css i blogg.no-bloggen. Det kan hende du må gjøre endringer manuelt for at innlegget skal vises slik du ønsker i designet du bruker på blogg.no.

Innlegg som er postet via Wordpress vil få et Wordpressikon i innleggsarkivet i blogsoft.

Du kan når som helst bryte tilkoblingen mellom bloggene, enten inne på pluginsiden i Wordpress eller under "Innstillinger" >> "Applikasjoner" i blogsoft.

NB! Det er ikke mulig å eksportere fra blogsoft til Wordpress med denne utvidelsen.

Oppdatere plugin:

Du kan sjekke nedlastingssiden for nye versjoner av utvidelsen. Versjonsnummeret på den installerte utvidelsen finner du i listen over utvidelser i Wordpress. Avinstaller (ikke bare slett fra pluginsfolderen) den gamle versjonen av utvidelsen før du laster opp den nye versjonen.

Rapportere feil og problemer

Utvidelsen er fremdeles under utvikling og vi tar gjerne i mot tilbakemeldinger om ting som ikke oppfører seg som forventet, og ting som bør endres. Dersom du opplever problemer - kontroller at du bruker den nyeste versjonen av utvidelsen. Feil kan rapporteres til hjelp@blogg.no