FAQ - Ofte stilte spørsmål

Åpne alle | Lukk alle

Generelt

• Hvordan bytter jeg passord?

Når du har logget inn velger du "Innstillinger" (tannhjulet oppe til høyre) >> "Konto".
    Da kan du skrive inn et nytt passord.

• Hvordan bytter jeg e-postadressen?

Når du har logget inn velger du "Innstillinger" (tannhjulet oppe til høyre) >> "Konto".
    Der kan du skrive inn den nye e-postadressen din.

• Jeg har glemt brukernavn og passord

Vi kan dessverre ikke gi tilgang til blogger hvor man har glemt epostadresse og passord. Dette er fordi vi da ikke kan være sikker på at det er du som eier bloggen. Kontakt support, så kan vi kanskje gi deg et hint om hvilken e-postadresse du har brukt.

Dersom du har registrert et mobilnummer på bloggen kan du få e-post eller passord tilsendt på sms.

Send BLOGG PASS <DINBLOGG> til 1938 (5,-) for å få tilsendt passordet
    eller BLOGG EPOST <DINBLOGG> til 1938 (5,-) for å få tilsendt e-postadressen
    (du må sende fra mobilnummeret som er registrert på bloggen)

Eksempel:
    BLOGG PASS PIPPILOTTA.BLOGG.NO
    BLOGG EPOST PRESLEYFAN.SPRAYBLOGG.NO

Av sikkerhetsmessige årsaker kan vi ikke sende både e-post og passord i samme melding

• Jeg har glemt passordet

Du kan få tilsendt nytt passord via epost hvis du fyller ut dette skjemaet
    http://blogsoft.no/index.bd?fa=login.forgotpasswd.

Dersom du har registrert et mobilnummer på bloggen kan du få nytt passord tilsendt på sms.

Send BLOGG PASS <DINBLOGG> til 1938 (5,-) for å få tilsendt passordet
    (du må sende fra mobilnummeret som er registrert på bloggen)

Eksempel:
    BLOGG PASS PIPPILOTTA.BLOGG.NO
    BLOGG PASS PRESLEYFAN.SPRAYBLOGG.NO

Av sikkerhetsmessige årsaker kan vi ikke sende både e-post og passord i samme melding

• Hvordan sletter jeg bloggen?

Du sletter bloggen din ved å logge inn via forsiden, velge "Innstillinger" (tannhjulet oppe til høyre) >> "Konto" >> og så trykke på den røde knappen.

• Jeg vil ikke at bloggen min skal kunne søkes fram i Google

Inne på "Innstillinger" (tannhjulet oppe til høyre) >> "Blogg" kan du velge at bloggen ikke skal kunne søkes fram i Google.

Når du har valgt å fjerne bloggen din fra Google via oss, kan det ta lang tid før Google faktisk fjerner innleggene som allerede er indeksert. Google vil derimot ikke indeksere nye innlegg.

• Hva er forskjellen på lesere og sidevisninger?

Lesere er antall personer (IP-adresser).

Sidevisninger er hvor mange ganger sidene er blitt sett på.
    En leser kan altså gi mange sidevisninger.

• Jeg vil ikke at bloggen min skal vises eller kunne søkes fram på forsiden av blogg.no

Inne på "Innstillinger" (tannhjulet oppe til høyre) >> "Blogg" kan du velge at bloggen ikke skal kunne søkes fram eller vises på forsiden.

Dersom du har valgt å gjøre bloggen din mest mulig privat, ved å merke av for at bloggen din/innlegg ikke skal vises på forsiden av blogg.no, vil ikke funksjoner som for eksempel bloggshout, RSS og legge til som venn fungere heller.

• Bloggadressen jeg vil ha er ikke i bruk lenger. Kan jeg overta den?

Blogger som er opprettet, men aldri tatt i bruk, kan i noen tilfeller overføres til en ny eier etter ett år. Blogger med innhold overføres ikke, men har bloggen vært inaktiv et år kan du be om at vi legger den til sletting. Når en blogg legges til sletting blir bloggnavnet frigjort etter 3 måneder.

• Hvordan kan jeg tjene penger på bloggen?
  • Hvordan hindrer jeg andre fra å kopiere ting jeg legger ut i bloggen?

Det er dessverre ikke mulig å hindre kopiering av bilder eller tekst. Alt som ligger på internett kan kopieres.

Man kan legge inn et javascript som gjør at det ikke virker å høyreklikke, men det er kun irriterende, og det er ikke noe problem å kopiere ting fra bloggen likevel.

Dersom du ønsker å legge inn et slikt script finner du sikkert et via Google. Scriptet må så legges inn i html-redigering i malene.

• Hvordan tar jeg backup av bloggen min?

Vi har dessverre ikke noen funksjon for å laste ned blogger til egen PC, men du kan kanskje forsøke et nedlastingsprogram?

Dette programmet kan brukes:
    http://www.httrack.com/

Videoer lastet opp med blogg.no fungerer ikke der, men ellers er alt med i kopien.
    Velger du at den skal ta med inntil to linker nedover kan du bla i kategorier og arkiver også.

• Kan jeg passordbeskytte bloggen?

Beklager, vi har ikke noen funksjon for å passordbeskytte bloggen, eller på andre måter gjøre den tilgjengelig for bare noen få.

Det du kan gjøre er å velge at den ikke skal komme fram på forsiden av blogg.no, eller kunne søkes fram i Google. Dette gjør du inne på "Innstillinger" (tannhjulet oppe til høyre) >> "Blogg".

Mobiltjenester

• Jeg vil registrere eller endre mobilnummeret mitt

Du kan registrere/endre mobilnummeret inne på "Innstillinger" (tannhjulet oppe til høyre) >> "Konto" etter at du har logget inn.
    Når du har motatt pinkoden og skrevet inn den, blir nummeret lagret.

- Logg deg inn på blogg.no

- Gå til “Innstillinger

- Velg “Konto

- Tast inn ditt mobilnummer (8 siffer) og lagre endringene

- Få tilsendt PIN-kode på SMS (kr. 1,-)

- Tast inn PIN-koden du fikk tilsendt og trykk på knappen

• Hvordan bloggshouter jeg?

For å bloggshoute må du ha registrert et gyldig mobilnummer, du må ha penger på kortet, det må ikke være noen sperre mot betaltjenester, og du må ikke ha merket av for at bloggen din skal skjules fra forsiden av blogg.no.

Du får opp knappen for bloggshout når du har postet et nytt innlegg. Velg standard, Gold eller bildeshout og bekreft kjøpet. Er det mange innlegg i kø vil det kunne ta tid før din bloggshout vises.

• Hvordan mobilblogger jeg?

For å blogge fra mobilen må du laste ned en av våre apps (iPhone/iPad eller Android).

• Finnes det gratis bloggshout?

Beklager, blogg.no får inn hundrevis av slike forespørseler hver måned, og har selvfølgelig ikke mulighet til å sponse alle. Vi ønsker heller ikke gjøre forskjell på noen, så da har vi valgt å ikke sponse noen i det hele tatt. Bloggshouts kan i noen tilfeller være premie i våre konkurranser.

• Hvor skal jeg skrive inn pinkoden?

Pinkoden skriver du inn på websiden der du bestilte den, slik at vi får bekreftet at du har mottatt koden.

• Jeg mottar pinkoder fra dere uten å ha bestilt det!

Dersom du har mottatt en uventet sms med en verifiseringskode fra oss er det nok bare en av våre brukere som har skrevet inn feil nummer under registrering.

Siden man trenger den koden (som da ble sendt til deg) for å fullføre registreringen er ikke ditt nummer registrert hos oss. Du kan trygt se bort fra meldingen.

Vi beklager ulempen.

• Mitt barn har brukt mobilen til å betale for tjenester hos dere - uten lov!

I all hovedsak er dette en diskusjon mellom deg og ditt barn der dere blir enige om hva som er tillatt bruk av mobiltelefonen, og hva som ikke er tillatt. Vi er selvfølgelig behjelpelig med å fjerne mobilnummeret fra vår tjeneste dersom du ikke ønsker at ditt barn skal være registrert her.

Dersom ditt barn disponerer en egen mobiltelefon kan det være en ide å ta kontakt med din mobiloperatør og be dem sperre for "Innholdstjenester". På den måten vil han/hun fortsatt kunne benytte seg av vår gratistjeneste, uten fare for at det bestilles uønskede betalingstjenester i fremtiden.

• Har dere en iPhone-app?

Ja. Den fungerer på iPhone, iPod Touch og iPad. Søk på "blogg.no" i Appstore for å finne den. Appen er gratis.

• Har dere en Android-app?

Ja. Søk på "blogg.no" i Google Play (Android Market) for å finne den. Appen er gratis.

Funksjoner

• Hvordan legger jeg inn en youtubevideo i et innlegg?

For å få inn en YouTube video på bloggen din kan du enten trykke på YouTube-ikonet i verktøylinjen og legge inn videoens ID eller url, eller du kan kopiere "embed (innbyggings)koden" til YouTube filmen og lime den inn i HTML delen av teksteditoren du skriver blogginnlegg i.

• Hvordan setter jeg inn bilder i et innlegg?

Du har to muligheter.
    Du kan enten trykke på fanen "Bilder" i arkivet, og laste opp bildene til arkivet (knappen nederst), der du kan hente dem fram senere. Eller du kan trykke på det lille kameraet i verktøylinjen (i det nye innlegget) og deretter velge bildene som skal lastes opp fra din maskin, eller hente dem i arkivet.

• Hvordan får jeg en Facebook liker-knapp i et innlegg?

Inne på "Innstillinger" (tannhjulet oppe til høyre) >> "Blogg" kan du velge om det skal være en Facebook liker-knapp nederst i hvert av innleggene dine. Denne funksjonen slår du enten på eller av, man kan ikke velge å vise den bare for enkelte innlegg.

Denne funksjonen er slått på som standard, og du må selv slå den av om du ikke vil ha knappen nederst i alle innleggene dine. Bilde

Husk å lagre endringene.

Feilsøk og problemløsning

• Verktøylinjen har forsvunnet.

Du har nok slått på HTML i redigeringsvinduet. For å slå av HTML og få tilbake "rik redigering" klikker du HTML av/på i høyre hjørnet der du skriver innlegg.

• Jeg får ikke sms med pinkode til mobilen.

Sjekk at du har skrevet riktig mobilnummer.

Dersom du ikke har mottatt noen melding kan det være forsinkelser i sms-systemet, og bestillingen kan ligge i kø enten hos vår mobiltjenesteleverandør eller hos din mobiloperatør. Husk at mobilen må være slått på, og ha dekning for at bestillingen skal kunne gå gjennom. Det er også mulig at mobiloperatøren har lagt inn en sperre for innholdstjenester på abonnementet. Med en slik sperre er det ikke mulig å kjøpe tjenester med mobilen. Dette er noe man selv må sjekke med sin operatør.

• Sidemenyen min har falt ned

Dette kommer mest sannsynlig av HTML som har blitt lagt inn i et blogginnlegg, designbyggeren, beskrivelsen eller widgets. Vi i blogg.no har dessverre ikke kapastitet til å hjelpe bloggere med design etc - vi kan kun hjelpe med tekniske problemer. Anbefaler deg å ta kontakt med noen som har kjennskap til HTML- og CSS-koder for å få hjelp til dette.

I de fleste tilfellene skyldes det tekst kopiert fra Word eller en annen webside, som er limt inn i et innlegg.

• Bildene mine blir kuttet av

Bilder i innlegg kan ikke være bredere enn det innlegget har plass til.

Du kan lese om dette her.

• Innlogging og andre udefinerte problemer

Tømme mellomlageret og slette informasjonskapslene:

Noen ganger kan nettleseren være årsaken til problemer på blogg.no. Disse kan kanskje la seg løse ved at du tømmer mellomlageret (bufferen) og sletter informasjonskapslene i nettleseren. Følg instruksjonene på denne siden:.

Slette cache og cookies

• Link til bloggen virker ikke når jeg kommenterer
  • Statistikken min viser feil/har sluttet å telle.

Prøv først å trykke Ctrl + 0. Dersom du har zoomet siden i nettleseren vil statistikken ikke vise dagen i dag eller datoer.

Dersom statistikken din plutselig slutter å telle lesere, eller teller for lite, og du er sikker på at du har flere besøk enn de som vises, må du ta en titt på designet ditt.
    Dersom du har gjort endringer i designet, som gjør at telleren vår ikke lastes når noen besøker siden din (for eksempel feil i html-koden), vil ikke besøk bli telt. Dersom du har en feil som for eksempel gjør at telleren ikke lastes i Internet Explorer, men fungerer i Firefox, vil bare noen av besøkene dine bli telt.

Du kan sjekke dette selv ved å bytte til et av våre standarddesign, og se om telleren oppfører seg normalt da. Gjør den det har du en kodefeil i designet.
    Dersom det ikke hjelper å bytte design ligger nok kodefeilen i et innlegg. Du kan bruke datoene i statistikken for å kontrollere dette. Statistikken vil da vise feil fra den dagen du postet innlegget (eventuelt den dagen du redigerte et innlegg). Slike feil i innlegg skyldes i de aller fleste tilfellene tekst som er kopiert fra Word, eller fra en webside, og deretter limt inn i innlegget.

Vi har også sett eksempler der brukere har lagt inn koder i profilen (under "Endre profil"). Dette fører til problemer fordi det er en begrensning på antall tegn som kan legges inn der, noe som ofte gjør at koder blir kuttet av og dermed krøller til bloggen.

• Jeg får beskjed om at innlegget er for langt...

Dersom du kopierer innhold fra Word eller fra en annen nettside, og limer dette inn i et blogginnlegg vil det ofte oppstå problemer.

Kopierer du fra Word får du med koder som lages av Word, og som ikke bør brukes noen andre steder. Kopierer du fra andre nettsider kan du få med deler av kode derfra, som ikke passer sammen med kodene i bloggen din.

Design/HTML/CSS

• Hjelp med css/design

Vi i blogg.no har dessverre ikke kapasitet til å hjelpe med generelt design eller html/css, vi kan kun hjelpe med tekniske problemer.

Vi anbefaler at du tar kontakt med noen som har kjennskap til html/css for å få hjelp til dette.

• Kommentartekst

For å endre teksten fra "Ingen/x antall kommentarer" til tekst av eget ønske, går du til "Avansert design" og velger hvilken av malene du vil endre i.

Der finner du denne koden:

<tag:if test="${EntryCommentCount == 0}">
    <a href="${EntryPermaLink}#comment">Ingen kommentarer</a>
    <tag:elseif test="${EntryCommentCount == 1}" />
    <a href="${EntryPermaLink}#comment">Én kommentar</a>
    <tag:else />
    <a href="${EntryPermaLink}#comment">${EntryCommentCount} kommentarer</a>
    </tag:if>
    </li>
    </ul>
    </div>
    <div class="content">${EntryBody}</div>
    <div class="meta">
    <ul>
    <li>${EntryDate} kl.${EntryTime} i
    <a href="${EntryCategoryLink}">${EntryCategoryName}</a></li>
    <li>
    <tag:if test="${EntryCommentCount == 0}">
    <a href="${EntryPermaLink}#comment">Ingen kommentarer</a>
    <tag:elseif test="${EntryCommentCount == 1}" />
    <a href="${EntryPermaLink}#comment">Én kommentar</a>
    <tag:else />
    <a href="${EntryPermaLink}#comment">${EntryCommentCount} kommentarer</a>

Der hvor det står "Kommentarer" kan du endre teksten til det du selv ønsker.

• Meny under toppbildet

Dette gjøres via HTML. Du må opprette blogginnlegg eller kategorier som skal/vil fungere som sider, deretter linke til de under toppbildet i HTML.

Du finner en enkel tutorial for dette her.

Vi i blogg.no har dessverre ikke kapastitet til å hjelpe bloggere med design etc - vi kan kun hjelpe med tekniske problemer. Anbefaler deg å ta kontakt med noen som har kjennskap til HTML- og CSS-koder for å få hjelp til dette, hvis du ikke klarer det selv.

• Vise flere innlegg

Inne på "Avansert design" >> "Forside" kan du finne koden
    <tag:entrylist limit="30">
    og endre tallet til et høyere antall.
    Vi anbefaler ikke at du viser flere enn 40 innlegg på forsiden.

• Fulle innlegg i kategorier og arkiv

Dette kan du endre i malene.

Inne på "Avansert design" velger du "Arkiv".

-Finn linjen <tag:entrylist limit="1000" maxchars="200">.
    -Endre 1000 til 100, og fjern hele maxchars="200"
    -Lagre malen.

Gjenta prosedyren for "Kategorier".

Rapportere blogger, innlegg og kommentarer

• Rapportere blogger/innlegg/kommentarer

Blogg.no står ikke ansvarlig for hva som blir skrevet eller lagt ut på bloggene, og vi sletter sjelden blogger, blogginnlegg, kommentarer eller bilder. Tips oss likevel gjerne om forhold du mener vi bør vite om. Alle tips som kommer inn vil bli sjekket.

I de aller fleste tilfeller er dette likevel et problem du selv må forsøke å ta opp med forfatteren og eventuelt vurdere en anmeldelse, hvorav vi isåfall vil være behjelpelige dersom vi blir kontaktet av politiet.

• Sladderblogger / gossipblogger

Gossipblogger defineres som blogger opprettet for å henge ut personer med navn eller bilde, eller på annen måte som gjør at disse kan gjenkjennes. Dette regnes som mobbing, og slike blogger deaktiveres når de rapporteres inn til oss.

I tillegg til å rapportere slike blogger til oss (på hjelp@blogg.no) kan du eventuelt vurdere en anmeldelse, hvorav vi isåfall vil være behjelpelige med informasjon om oppretteren av bloggen dersom vi blir kontaktet av politiet.

Andre ting

• Utlevering av IP

Våre systemlogger kan innholde IP-adresser som i noen tilfeller kan kobles til en bestemt bruker. Disse loggene benyttes kun internt i forbindelse med administrasjon av tjenesten og deles i utgangspunktet ikke med brukere eller andre parter.

Dog kan politiet på direkte forespørsel fra politijurist få dette utlevert. Så dersom dette er en politisak kan du be dem ta direkte kontakt med oss og vi vil bistå dem så godt vi kan.

• Oppdatere flashplayer.