Info om forbundsblogger

Særforbundenes fellesorganisasjon og blogg.no

Særforbundenes fellesorganisasjon (SFF) og Nettavisen har en avtale om en felles seksjon for nyheter og innhold fra særforbundene i Norge. Dette innebærer at hvert enkelt særforbund kan opprette en gruppeblogg på blogg.no hvor de kan publisere nyheter og informasjon som skal trekkes opp i en egen selvstyrt seksjon for SFF under Nettavisen sportssider. På gruppebloggene sine kan særforbundene samle innhold fra sine utøvere, aktive og tilhengere som har en blogg på blogg.no, ved at de kan poste relevante innlegg til gruppebloggen.

Hva er en gruppeblogg?

En gruppeblogg gjør det mulig for deg å samle innlegg og bloggere omkring et felleskap. Dette fellesskapet kan være knyttet til et tema eller til en vennegjeng, en felles sak eller en felles tilhørighet. Hva som helst egentlig. Poenget med gruppebloggen er at du kan invitere inn andre bloggere på blogg.no til å dele sine blogginnlegg til den. Du bestemmer selv hvem som blir med i gruppen, og du kan lett kontrollere hva som blir publisert på den. Start ditt eget magasin, en lokalavis, en fanklubb, et samlingssted for idrettslaget... mulighetene er uendelige.

Funksjoner i gruppeblogger:

• Poste egne artikler
  • Flere forfattere med egen byline
  • Lås et innlegg på toppen (sticky)
  • Liste med "Anbefalte artikler" i sidebaren
  • Medlemsliste i sidebaren
  • Legg inn feeds fra andre nettsider i sidebaren
  • Gruppeeier har kontroll over hva som publiseres i gruppen
  • Medlemmene får sidevisningene og lesertallene for sine innlegg i sin egen statistikk

Opprette en forbundsblogg?

Vi i blogg.no oppretter bloggen for dere og gjør den klar til bruk. For å sette opp bloggen trenger vi:

• Ønsket bloggadresse (for eksempel "danseforbundet.blogg.no")
  • E-postadressen bloggen skal være registrert på (denne vil også bli brukernavnet for login)
  • Forbundets fargeprofil (for farge på meny og bokser) og forbundets logo (.ai eller .eps format)
  • Grafikk for utforming av headerbilde, eller en ferdig header (bredde: 980px, høyde: 200-500 pixler, i .jpg eller .png format)
  • En kort "profiltekst" om forbundet
Sendes på mail til Toril på toril@blogg.no.
Når bloggen er satt opp, og klar til bruk, vil dere få en e-post med brukernavn og passord for innlogging.

Her kan du se designet i danseforbundets blå farge.

Innlogging

Innloggingen finnes øverst på forsiden av blogg.no.

NB! Ved første gangs innlogging anbefaler vi at dere bytter passordet. Det gjøres inne på "Konto" >> "Endre passord" oppe i høyre hjørne.

Gruppefunksjoner

Inne på "Oppsett" >> "Gruppeblogg" finner du de fleste gruppefunksjonene. Her kan du bestemme at et innlegg skal ligge fast øverst til høyre i gruppen, legge til feeds fra eksterne kilder, og sette opp en liste over inntil 10 anbefalte artikler. Du inviterer og godkjenner også medlemmer til gruppen på denne siden.

"Sticky" innlegg plasseres alltid øverst til høyre, og er fint å bruke for informasjon om sporten eller til medlemmene. Dersom det ikke finnes et sticky innlegg vil det nyeste innlegget vises øverst til høyre.

Eksempler på eksterne feeds og "anbefalte artikler":

Invitere og akseptere nye bloggere

Som gruppebloggeier kan du invitere bloggere til å bli medlem i gruppen. Bloggere kan også søke om medlemsskap i en gruppe.

Invitasjoner og søknader behandles nederst på siden med gruppeinnstillingene.
For å invitere et nytt medlem til gruppen skriver du inn bloggadressen i feltet, og trykker på "Legg til gruppe". Bloggeren vil da komme opp i medlemsoversikten, men i en grå boks. Dersom bloggeren aksepterer invitasjonen vil boksen bli grønn. Blir invitasjonen avslått vil bloggeren forsvinne fra medlemsoversikten.
Fra medlemsoversikten kan du også fjerne medlemmer fra gruppen, ved å markere de du vil fjerne og trykke på "Slett merkede".

Poste innlegg/artikler i bloggen

Vanlige bloggfunksjoner, som posting av innlegg, opplasting av bilder, embedding av video, sette inn linker osv. er forklart på våre hjelpesider.
Her finner du tutorials for hvordan komme i gang med bloggingen. Du kan også velge temaet du vil lese mer om i menyen øverst på siden.

Link tilbake til denne siden finner du under menyvalget "Partnere".

Legge inn knapper i toppmenyen

I toppmenyen listes arkivet og kategoriene. Etter disse bestemmer dere knappene selv. Dere kan legge til eller fjerne knapper inne på "Oppsett" >> "Lenker". I en nyopprettet blogg ligger det to eksempellenker - disse kan fjernes. Menyen har en begrensning på bredde, så pass på at det ikke legges til for mange knapper. Linkene vil automatisk listes i alfabetisk rekkefølge.

Moderere / godkjenne innlegg

Gruppebloggeieren er ansvarlig for alt innhold i gruppebloggen, også kommentarer på egne innlegg og innhold levert av gruppens medlemmer, og skal føre løpende tilsyn og foreta nødvendig moderering. Det gjelder også for innhold fra 3. part, med unntak av annonser lagt inn av blogg.no.

Gruppeblogger er for øvrig underlagt de samme reglene som for vanlige blogger. Reglene for innhold finner du her: http://faq.blogg.no/infosider/retningslinjer.html#innhold.

Når medlemmene sender inn innlegg kan du velge om du vil slippe alle innsendte innlegg gjennom automatisk, eller om du vil se på og godkjenne hvert innlegg før det postes til gruppen. Verktøyene for dette finner du inne på "Arkiv" under fanen, "Gruppeinnlegg". Klikk på innleggstittelen for å lese innlegget i rammen til høyre.

For medlemmer/bloggere:

Hvordan poste til en gruppe?

For å kunne poste til en gruppe må du først være godkjent som medlem i en gruppe. Du kan søke om å få bli medlem i grupper, eller gruppeeier kan ha invitert deg til sin gruppe. Grupper du er medlem i finner du i gruppeoversikten.

Nederst i innleggsredigering vil du finne en ny fane for "Grupper". Her kan du velge hvilke av gruppene dine innlegget ditt skal sendes til, og se hvilke grupper innlegget vises i. Klikk i ruten for å få opp listen over grupper du er medlem i. For å fjerne et innlegg fra en gruppe trykker du på det lille krysset ved gruppenavnet.

Dersom dere har spørsmål kan Community Manager Toril kontaktes på toril@blogg.no eller på telefon 918 16 597.