Hvordan komme i gang?

Starthjelp for nybegynnere

Her får du hjelp til å opprette din egen blogg, og de mest generelle innstillingene og funksjonene i bloggen.
Bruk menyen over for å gå gjennom punkt for punkt, eller bare scroll nedover siden for å lese alt.

Lykke til! :)

bilde

Opprette en blogg

For å opprette en blogg trenger du en e-postadresse som ikke allerede er registrert på en blogg hos oss.
Det er også viktig at det er en aktiv adresse, slik at du kan bruke den til å få tilgang til bloggen igjen, dersom du glemmer passordet ditt. Vi anbefaler at du, av sikkerhetshensyn, ikke bruker samme passord på bloggen din som du har på e-postkontoen din.
Dersom du registrerer et mobilnummer på bloggen kan du også hente ut e-postadressen eller nytt passord ved hjelp av mobiltelefonen.

Bilde

Trykk på knappen "Få din egen blogg her" for å lage din egen blogg. Du finner den øverst på forsiden.

Fylle inn kontoinformasjon

Bilde
  1. Velge bloggadresse:
    Bloggadressen er den urlen man skriver inn i nettleseren for å besøke bloggen din. Denne kan være nesten hva som helst, men den kan ikke endres senere om du skulle ønske det. Da må du opprette en ny blogg.
  2. Din e-postadresse:
    Her skriver du inn en e-postadresse som tilhører deg, og som du kan motta e-mail på. Pass på at du skriver riktig! Dersom du skriver inn en e-post som ikke virker, eller som tilhører noen andre, vil du ikke kunne bruke "glemt passord"-funksjonen om du glemmer passordet ditt. Det er ikke mulig å opprette en ny blogg med en e-post som allerede er registrert på en annen blogg hos oss. Du trenger én e-postadresse per blogg dersom du ønsker å ha flere blogger.
  3. Velg et passord:
    Passordet må være mellom 6 og 16 tegn langt. Du bør ikke bruke samme passord som på e-postkontoen din, og du må ikke gi passordet videre til noen.
  4. Godkjenne vilkårene:
    Du må bekrefte at du har lest og godtar våre vilkår for bruk av tjenesten. Vilkårene kan du også se her.
Trykk på "Klikk her for å lage bloggen" for å gå videre.
Dersom du får en feilmelding må du rette opp problemet, og deretter lagre på nytt.

Gratulerer! Du har nå laget deg en blogg, på blogg.no.

Når bloggen er opprettet får du fram hjem-siden din.

bilde
Klikk for å se større bilde (åpnes i ny fane)

Den sorte menyen øverst gir deg tilgang til alle undersidene i bloggverktøyet.

bilde

Har du veldig smal skjerm får du i stedet opp denne knappen: bilde
som lar deg åpne (og lukke) denne nedtrekksmenyen:

bilde

Innstillinger

Bilde

Innstillingene finner du øverst til høyre. Trykk på tannhjulet for å gå til de generelle innstillingene for bloggen din.

Endre profilinfo

Bilde

Trykk på "Profil" for å fylle inn profilinformasjonen din.
NB! Denne vil ikke vises/endres i bloggen før du lagrer et blogginnlegg.

Endre kontoinformasjon

Bilde

Trykk på "Konto" for å fylle inn kontoinformasjonen din.
NB! Det du skriver inn her vil ikke vises til andre, kun ansatte i blogg.no har tilgang til denne informasjonen. Passordet ditt er kryptert og vises heller ikke til ansatte i blogg.no, så ta godt vare på det.

Endre blogginnstillinger

Bilde

Trykk på "Blogg" for å komme til innstillingene for bloggen din.
Her kan du fylle inn tittelen som vises øverst i bloggen din, og en beskrivelse. Tittelen trenger ikke være det samme som bloggadressen.

Her velger du også om bloggen skal være en vanlig blogg eller en gruppeblogg, slår av/på mobilvennlig design, velger om bloggen skal kunne søkes fram på forsiden av blogg.no og fra Google, og velger en standardkategori på blogglisten.no.

Dersom du velger å skjule bloggen fra forsiden av blogg.no vil bloggen din ikke kunne søkes fram. Det vil ikke komme opp på forsiden når du har postet et nytt innlegg, og du kan ikke kjøpe bloggshout. RSS-feeden din vil heller ikke fungere.

Du kan også velge at bloggen ikke skal kunne søkes fram i Google. Når du krysser av denne vil ikke Google indeksere nye innlegg du skriver, men eventuelle innlegg som allerede ligger i Google vil ikke bli borte derfra før Google oppdaterer.

Rett under valget for Google kan du velge om det skal være en Facebook liker-knapp nederst i hvert av innleggene dine. Denne funksjonen slår du enten på eller av, man kan ikke velge å vise den bare for enkelte innlegg.
Bilde

Denne funksjonen er slått på som standard, og du må selv slå den av om du ikke vil ha knappen nederst i alle innleggene dine. Bilde

Husk å lagre endringene.

Endre kommentarinnstillinger

Bilde

Trykk på "Kommentarer" (eller på "Blogg") for å komme til innstillingene for kommentarer i bloggen din.

Når du poster et innlegg har andre muligheten til å kommentere det du har skrevet.
Du kan velge at du ikke ønsker kommentarer på bloggen din, eller at du vil godkjenne kommentarer før de vises under innlegget.
Du kan også velge at alle kommentarer skal sendes til din e-post.

Du kan filtrere bort uønskede kommentarer ved å legge inn en liste med ord. Alle kommentarer som inneholder ett eller flere av ordene du har listet opp, vil da bli stoppet, og vil ikke vises i bloggen din.

Du kan filtrere bort kommentarer fra enkeltbrukere ved å legge inn IP-adresser i IP-filteret.

Du velger selv om filtrerte kommentarer skal settes til godkjenning, eller om de skal blokkeres helt.

Velge design

Trykk på "Design" og deretter "Velg design" i sidemenyen for å komme til oversikten over tilgjengelige standarddesign.

For øyeblikket finnes det over 40 forskjellige design å velge blant.

Bilde

Her kan du velge det designet som passer deg best. Dersom du ikke velger noe vil bloggen din ha designet "Bloggno".

Logge inn/ut

Du logger inn øverst på forsiden av blogg.no.
Bilde

Du logger inn med e-posten bloggen din er registrert med. Har du glemt passordet trykker du bare på "Logg inn", så vil du få fram en link for å få passordet sendt til din e-post.

Du logger ut via tannhjulet øverst til høyre i den sorte toppmenyen.

Hvordan slette bloggen

Du sletter bloggen ved å trykke på "Innstillinger" (tannhjulet øverst til høyre) og velge "Konto".

Deretter velger du "Slett denne kontoen" og bekrefter valget.
Bilde

Når bloggen legges til sletting har du en angrefrist på tre måneder, der du kan be om å få bloggen gjenopprettet. Etter tre måneder slettes bloggen, og bloggnavnet frigjøres, slik at noen andre kan opprette en blogg med den samme adressen.

Hjelp til å slette bloggen

Dersom du ikke lenger har tilgang til bloggen, og trenger hjelp til å slette den, må du sende en skriftlig henvendelse til support på e-post hjelp@blogg.no. Husk å legge ved link til bloggen du vil slette.

NB! Dersom bloggen har vært aktiv i løpet av de siste 12 månedene må du også legge ved bevis på at bloggen tilhører deg.

Hva skjer når man sletter bloggen?

Det kan være mange grunner til at blogger blir lagt til sletting. Noen vil ikke blogge lenger, andre sletter blogger de ikke har brukt på flere år, noen vil bare bort fra Google, og veldig mange sletter bloggen sin fordi de ikke liker den de har og vil lage en ny... Men hva skjer når man legger bloggen til sletting - og hvordan oppnår man det man egentlig ønsker å oppnå?

Hos blogg.no kan man bare ha én blogg pr. e-postadresse. Det betyr at dersom du allerede har en blogg hos oss, og vil lage en ny, da må du enten opprette en e-postadresse til, eller legge den gamle bloggen til sletting sånn at e-postadressen blir "ledig".

Når du legger en blogg til sletting hos oss blir den ikke borte med én gang. Den blir stengt, så ingen kan gå inn på den, men ingenting blir slettet enda, og den vil fremdeles komme fram i søk i Google og andre søkemotorer. Det eneste som blir helt borte med én gang er vennelista. Du har tre måneder "angrefrist" der du kan ombestemme deg og be support om å gjenopprette bloggen for deg. Først når de tre månedene er gått blir bloggen slettet, og bloggadressen frigjøres sånn at noen andre kan få bruke akkurat det bloggnavnet. Det er ikke mulig å gjenopprette en blogg etter at de tre månedene er gått.

Dersom du ønsker å gjenopprette bloggen må e-postadressen den er registrert på være ledig (altså ikke tatt i bruk på en annen blogg hos oss). Når en blogg gjenopprettes etter sletting blir det generert et nytt passord, så det er viktig at du har brukt en gyldig e-postadresse - og at du har tilgang til å logge inn på denne, eller at du har registrert et mobilnummer på bloggen, ellers får du ikke hentet ut det nye passordet.

Ønsker du å "totalslette" bloggen din med én gangdu selv slette alle innlegg og bilder fra arkivet før du legger kontoen til sletting. Vær oppmerksom på at slettede innlegg og bilder ikke kan gjenopprettes, så dersom du angrer senere og ber om å få bloggen gjenopprettet, vil innholdet du slettet fremdeles være borte.

Når en blogg legges til sletting tar det tre måneder før det går an å opprette en ny blogg med samme navn. Denne prosessen kan ikke fremskyndes, det tar virkelig tre måneder.

Selv om bloggen er slettet kan det ta lang tid før Google fjerner sine henvisninger til den. Google har egne øyeblikksbilder (bufrede kopier) av websider, og også egne thumbnails av bilder. Etterhvert vil Google oppdage at bloggen er slettet, og oppdatere sine resultater.

Har du spørsmål om sletting kan du sende en e-post til support på hjelp@blogg.no

Til toppen