Denne siden er en del av blogg.no-support Kontakt support  |  Infobloggen  |  Forsiden

hjelp.blogg.no
Dine personopplysninger på blogg.no

Hva vi lagrer, hvor lenge og hvorfor

Du kan ha en blogg på blogg.no uten å legge igjen spesielt mye personinformasjon. Men noe informasjon er vi nødt til å ha av deg for at du skal bruke tjenesten. I tillegg til en e-postadresse som blir ditt brukernavn (og derfor ikke kan slettes så lenge bloggen er aktiv), så spør vi om din fødselsdato, bostedskommune og kjønn for å kunne plassere bloggen din i den riktige topplisten. Dersom du ikke ønsker å oppgi dette kan du la det være, og du kan selvsagt slette denne informasjonen når det passer deg - men husk at du da ikke blir oppført i korrekt toppliste. Det er kun alderen som blir synlig utad for lesere for øvrig, selve fødselsdatoen er det kun du selv og oss i blogg.no som kan se.

Utover dette så kan du legge inn mer informasjon om deg selv, slik som postadresse, telefonnummer, fullt navn osv. Dette er informasjon du selv kan slette men som vi trenger dersom du skal benytte deg av noen av våre tjenester, slik som bloggshouts, konkurranser, videreformidling og lignende. All informasjon du legger inn brukes kun i forbindelse med bloggen din, men dersom du deltar i konkurranser kan det hende at noe informasjon deles med annonsører. En slik deling skjer ikke uten at du samtykker når du melder deg på konkurransen.Profilsiden

 1. Profilbildet ditt er synlig på bloggen din og på din profil i blogsoft. Det vil også være synlig på dine kommentarer på andres blogger, i innleggsfeeden i blogsoft, på gruppeblogger og på oversikten over blogger man følger. Bildet brukes ikke til andre formål.
 2. Kjønn brukes for å plassere bloggen i de kjønnsbaserte topplistene og brukes ikke til annet formål.
 3. Bosted er synlig i profilen din og brukes for å plassere bloggen i riktig lokal toppliste.
 4. Fødselsdato brukes til å plassere bloggen i de aldersbaserte topplistene. Alderen din vil være synlig på den åpne bloggprofilen din, men selve fødselsdatoen vil ikke være synlig for andre og brukes ikke til andre formål.
 5. Navnet ditt blir synlig på bloggen din og på kommentarer du skriver på andres blogger på plattformen.
 6. Denne beskrivelsen vil bli synlig på bloggen din og på din profil i blogsoft, og er også teksten som blir tittelen i fanen på nettlesere.


Kontosiden

 1. Du kan blogge anonymt. Legger du inn navnet her blir det ikke synlig for andre enn Support og brukes i forbindelse med at det er kontakt mellom oss og deg som bruker.
 2. E-postadressen brukes som brukernavn når du skal logge inn og er synlig for Support som kan bruke denne til å kontakte deg i forbindelse med forhold knyttet til din konto.
 3. Mobiltelefonnummeret vil ikke være synlig på din offentlige profil og brukes i forbindelse med eventuelle kjøp av bloggshouts eller til verifiseringsformål. Nummeret er synlig for Support som kan bruke dette for å kontakte deg i forbindelse med forhold som er knyttet til din konto.
 4. Er denne avkrysset vil vi videresende henvendelser vi får av personer som vil kontakte deg til e-postadressen du har lagret på bloggen din.
 5. Er denne avkrysset vil de som henvender seg til oss for å komme i kontakt med deg få oppgitt kontaktinformasjonen du har lagt inn.
 6. Den adressen du legger inn her vil bli utdelt til de som henvender seg for å få tak i dine kontaktopplysninger, dersom du har krysset av at du ønsker at vi gjør det når vi får den typen henvendelser.
 7. Det mobiltelefonnummeret du legger inn her vil bli utdelt til de som henvender seg for å få tak i dine kontaktopplysninger, dersom du har krysset av at du ønsker at vi gjør det når vi får den typen henvendelser.
 8. Passordet du velger blir kryptert og vil ikke være tilgjengelig informasjon.


Bloggklubben

 1. Navnet ditt lagres så lenge du er medlem av klubben og brukes i dialogen klubben har med deg. Melder du deg ut vil opplysningene bli slettet. Deltar du i konkurranser og andre aktiviteter så kan navnet ditt bli delt med annonsører. Det vil i så fall bli opplyst om dette slik at du vil kunne ta stilling til dette før du melder deg på en aktivitet.
 2. E-postadressen lagres så lenge du er medlem, og er den adressen vi vil bruke i dialogen klubben har med deg. Melder du deg ut vil opplysningene bli slettet. Deltar du i konkurranser og andre aktiviteter så kan e-postadressen din bli delt med annonsører. Det vil i så fall bli opplyst om dette slik at du vil kunne ta stilling til dette før du melder deg på en aktivitet.
 3. Telefonnummeret lagres så lenge du er medlem, og er nummeret vi vil bruke i dialogen klubben har med deg. Melder du deg ut vil opplysningene bli slettet. Deltar du i konkurranser og andre aktiviteter så kan telefonnummeret ditt bli delt med annonsører. Det vil i så fall bli opplyst om dette slik at du vil kunne ta stilling til dette før du melder deg på en aktivitet.
 4. Fødselsdatoen din lagres så lenge du er medlem, og vil bli brukt til å tilpasse informasjon og i forbindelse med aldersbestemte klubbaktiviteter som for eksempel konkurranser. Melder du deg ut vil opplysningene bli slettet. Deltar du i konkurranser og andre aktiviteter så kan din alder eller fødselsdatoen din bli delt med annonsører. Det vil i så fall bli opplyst om dette slik at du vil kunne ta stilling til dette før du melder deg på en aktivitet.
 5. Informasjon om kjønn lagres så lenge du er medlem, og vil bli brukt til å tilpasse informasjon og i forbindelse med kjønnsrelaterte klubbaktiviteter som for eksempel konkurranser. Melder du deg ut vil opplysningene bli slettet. Deltar du i konkurranser og andre aktiviteter så kan informasjon om kjønn bli delt med annonsører. Det vil i så fall bli opplyst om dette slik at du vil kunne ta stilling til dette før du melder deg på en aktivitet.
 6. Postadressen din lagres så lenge du er medlem, og vil bli brukt til å postforsendelser, tilpasning av informasjon og i forbindelse med bostedsrelaterte klubbaktiviteter som for eksempel konkurranser. Melder du deg ut vil opplysningene bli slettet. Deltar du i konkurranser og andre aktiviteter så kan informasjon om din postadresse bli delt med annonsører. Det vil i så fall bli opplyst om dette slik at du vil kunne ta stilling til dette før du melder deg på en aktivitet.


Logger

I tillegg til det du legger inn av personopplysninger selv så loggfører vi når du logger deg inn på bloggen, med tilhørende IP-adresse. Dette er kun for å kunne bistå deg som bruker dersom du trenger hjelp eller du mistenker at noen har tilgang til ditt brukernavn og passord og logger inn uten din tillatelse. Alle slike loggføringer slettes automatisk etter tre måneder og er kun tilgjengelig for deg og supportavdelingen. Betalingshistorikk for bloggshouts blir også slettet etter tre måneder fra blogsoft, men disse vil være mulig å hente frem igjen hos betalingsformidleren siden Norges regnskapslover krever at slik informasjon skal lagres lenger.Sletting

Så lenge bloggen din er aktiv vil dine data være lagret i blogsoft. Sletter du bloggen din vil alle lagrede data bli permanent bli slettet, inkludert alt innholdet ditt. Men ikke bekymre deg, vi vet at mange ombestemmer seg og kanskje til og med sletter ved et uhell. Vi sitter derfor på backup av dataene i tre måneder før de slettes for alltid. Men da blir de altså borte - for alltid.