>>Tilbake til FAQ


Regler og retningslinjer for brukere på blogg.no

1. Generelle bestemmelser

1.1. Du må være 13 år eller eldre, eller ha tillatelse fra foresatte, for å opprette en blogg på blogg.no.

1.2. Når du oppretter en blogg hos oss registrerer du denne på en e-postadresse. E-postadressen skal være en gyldig e-postadresse som du har tilgang til å logge deg inn på, og som vi kan nå deg på. Bytter du e-postadresse må du oppdatere den registrerte e-postadressen. Blogger registrert med ugyldig e-postadresse kan bli slettet uten forvarsel.

1.3. Informasjon om navn, bosted, fødselsdato og kjønn skal være korrekt. Feil alder eller kjønn vil kunne regnes som et forsøk på å jukse seg til plass på en av topplistene, og vil kunne føre til at bloggen sperres uten varsel.

1.4. Du har ikke lov å dele brukernavnet eller passordet ditt med andre.

2. Bloggnavn

2.1. Bruk av merkevarebeskyttede navn, personnavn eller firmanavn, annet enn ditt eget, er i utgangspunktet ikke lov uten tillatelse fra rettighetsinnehaveren – heller ikke som bloggnavn/bloggadresse på blogg.no

Eksempler på slike navn kan være: Lypsyl, CocaCola, RayKay, TeknoOdin, Cubus, Stabburet, Statoil, JustinBieber, osv.

Dersom du bruker et merkevarebeskyttet navn på bloggen og rettighetsinnehaveren klager, risikerer du å få bloggen stengt uten varsel.
Vi bruker likevel skjønn, og ser på både navn og innholdet i bloggen før vi reagerer. Heter bloggen din «Stabburet» og handler om restaureringsprosessen av stabburet på gården, vil dette være tillatt. Handler bloggen derimot om mat og kjøttpålegg er saken en annen, og bloggen vil bli stengt.

3. Design

3.1. Bloggeier er selv ansvarlig for alt innhold som publiseres i bloggen. Dette gjelder også kommentarer fra lesere og tekst/bilder/funksjoner levert av en tredjepart via widgets/koder bloggeieren har lagt inn i bloggen. Popup-annonser/sider er ikke tillatt.

Vær oppmerksom på at dersom du legger inn et javascript fra en ekstern leverandør i bloggen din, åpner du samtidig for at denne kan legge innhold (tekst/bilder/funksjoner mm) inn i din blogg, og senere endre på dette innholdet uten at du har forhåndsgodkjent det.

3.2. Blogg.no tillater ikke designelementer/innhold som bryter med norsk lov, disse retningslinjene eller våre vilkår.

3.3. Når det gjelder design står du ganske fritt til å redigere css og html-malene i bloggen. Du har likevel ikke lov til å fjerne eller disable javascript blogg.no har lagt inn i head-taggene i malene, siden dette kan endre eller ødelegge funksjonalitet i bloggen din. Du har heller ikke lov til å flytte eller fjerne reklame blogg.no har plassert i bloggen. Det er disse reklamene som gjør oss i stand til å la deg blogge gratis.

Det er ikke tillatt å endre innholdet i, flytte, skjule eller fjerne footeren (informasjonsteksten nederst i bloggen).

4. Mobiltjenester

4.1. Du kan bare registrere et mobilnummer du selv eier, eller har tillatelse til å bruke. Dersom mobilabonnementet sies opp, skal du fjerne nummeret fra bloggen øyeblikkelig.

4.2. Bloggshouts og blogg.no er laget for at ordinære bloggere skal ha anledning til å promotere bloggen sin - ikke profesjonelle annonsører. Det er ikke noe i veien for at du som blogger kan shoute et sponset innlegg, men dersom dette misbrukes av annonsører slår vi ned på misbruket og tar vekk bloggen fra våre forsider.

Reklame for MLM/pyramidespill og kommersielle vervekampanjer er ikke tillatt i bloggshouts.
Les om moderering av bloggshouts

5. Reklame, sponsorer, kommersiell bruk og lignende

5.1. Det er ikke tillatt å fjerne, flytte eller endre på reklame blogg.no har plassert i bloggen. Reklame du selv legger inn i tekstområdet/innlegg eller sidemenyen skal tydelig merkes med «Reklame», «Annonser» eller lignende. Dette kan for eksempel oppnås ved å legge annonsene i en egen boks i sidemenyen. Vi tillater ikke at bloggere legger inn annonser eller annet innhold som pop-up.
Les mer om reklame i bloggen

5.2. Vi tillater ikke automatisk redirect (videresending) fra din blogg hos blogg.no til blogger på andre platformer eller til andre eksterne websider. Har du byttet til en ny bloggadresse hos oss, tillater vi redirect internt mellom bloggene dine hos blogg.no (men vi anbefaler at du istedet linker til den nye bloggen slik at leserne dine oppdaterer bokmerkene sine).

Aktiv promotering av konkurrerende bloggplattformer på bloggen din kan føre til at den blir utestengt fra bloggmag og forsidene til blogg.no.

Blogger hvis eneste funksjon er å trekke trafikk til andre nettsteder vil bli stengt.

5.3. Dersom du har egne sponsoravtaler kan du legge inn egne bannere for disse, begrenset til samme antall annonsebannere som blogg.no har på siden. Når du har to bannere lagt inn av oss, kan du altså ha to egne bannere.
Dersom du ønsker å ha flere enn to sponsorbannere kan du kontakte oss for avtale om dette.

5.4. All reklame skal fremstå tydelig som reklame.

5.5. Det er ikke tillatt å reklamere for pengespill i Norge, med mindre man reklamerer for Norsk Tipping og Rikstoto eller for lotterier med eksplisitt unntak fra loven. Dette gjelder reklame - altså markedsføring av egne eller andres pengespilltjenester, herunder nettcasino o.l.

For deg som blogger betyr det at du kan skrive om sport og spill, herunder pengespill, men du kan kun inngå markedsførings- og PR-oppdrag for Norsk Tipping og/eller Rikstoto. Dersom det er andre lotterier du får henvendelser fra må du sikre deg at lotteriet har unntak fra loven. (Husk at det er ditt ansvar at innholdet på bloggen din er innenfor Norsk lov)

6. Topplistene

6.1. Topplistene er forbeholdt aktive bloggere på blogg.no. Blogger som ikke lenger er aktive fjernes umiddelbart fra topplisten/forsiden.

Som inaktive blogger regnes for eksempel blogger der det ikke har vært postet innlegg på over en måned, blogger der eieren melder at hun/han har flyttet til en annen blogg, ekstrablogger som salgsblogger, og lignende.

6.2. Blogger som har gjort forsøk på å skaffe falsk/kjøpt trafikk fjernes fra topplisten/forsiden. Det er ikke lov å bruke automatiserte besøkstjenester. Besøkstjenester der man må klikke manuelt for å besøke (f.eks. bloggtrafik.nu og mer-trafik.se) er tillatt.

6.3. Blogger som benytter feil alder eller kjønn for å komme på en annen toppliste enn den man hører hjemme på fjernes fra topplisten/forsiden.

6.4. Bloggere som stadig oppgir feil, falske eller irrelevante hashtags for å få innleggene opp på flere søk fjernes fra topplisten/forsiden.
Les mer om riktig bruk av hashtags

7. Innholdsbegrensninger

Blogg.no tillater ikke innhold som bryter med norsk lov, disse retningslinjene eller våre vilkår. Dog har vi i mange tilfeller ikke myndighet til å avgjøre om det foreligger et lovbrudd eller ikke når noe rapporteres inn. I slike tilfeller vil du, uten unntak, bli henvist til å kontakte politiet.

Bloggeier er selv ansvarlig for alt innhold som publiseres i bloggen. Dette gjelder også kommentarer fra lesere.

Blogg.no er ekstremt opptatt av å ha ryddige forhold knyttet til norsk og internasjonalt regelverk. Vi ønsker å holde oss godt innenfor rammene av de lover som regulerer vår virksomhet, og vi ønsker et tett samarbeid med politi og andre institusjoner som arbeider for å sikre at internett, og spesielt blogg.no, skal være trygt og regulert på lik linje med andre deler av samfunnet. Dette gjelder innenfor ulovlig innhold, men også innenfor områder som personvern og ytringsfrihet. Det er alltid to eller flere sider av en sak. Vi vil derfor alltid måtte sikre oss at vi gjør det rette, og i visse typer saker er den enkleste veien å gå, via politiet.

Retningslinjer for innhold gjelder også for kommentarer, om ikke annet er oppgitt.

7.1 Hatefulle ytringer: Vi vil at du skal bruke blogg.no til å gi uttrykk for dine meninger, også selv om de er svært kontroversielle. Du kan likevel ikke overtre grensen om hatefulle ytringer. Med dette mener vi innhold som fremmer hat eller vold overfor grupper basert på rase, etnisitet, religion, funksjonshemming, kjønn, alder eller seksuell orientering/kjønnsidentitet. Du kan for eksempel ikke skrive et blogginnlegg der du sier at (alle) medlemmer av folkegruppe x er kriminelle, eller tar til orde for vold mot tilhengere av religion y.

7.2 Gossipblogger: Vi tillater ikke «gossipblogger», eller andre blogger, opprettet kun for å henge ut eller gjøre narr av personer, grupper eller foretak.

7.3 Støtende/skremmende innhold: Ikke legg inn innhold som bare har til hensikt å være sjokkerende eller utleverende uten en forklarende tekst. For eksempel bilder av hardt skadde mennesker eller dyr.

7.4 Vold: Voldelige og/eller truende ytringer og oppfordringer er ikke tillatt i Norge, og heller ikke på blogg.no. Du kan for eksempel ikke legge inn drapstrusler mot andre personer eller grupper, og du kan ikke legge inn innhold som oppmuntrer leserne til å bruke vold mot andre personer eller grupper, eller til å skade seg selv.

7.5 Opphavsrett: Vi griper inn mot brudd på opphavsrett i tilfeller der vi finner det bevist at det foreligger et slikt brudd. Du kan heller ikke legge inn koblinger til nettsteder som gir lesere tilgang til ulovlige nedlastinger av andre personers innhold.
Les mer om blogger og opphavsrett

7.6 Personlige og konfidensielle opplysninger: Det er ikke tillatt å publisere andres personlige og konfidensielle opplysninger. Du kan for eksempel ikke legge inn andre personers kredittkortnumre, personnumre, hemmelige telefonnumre eller førerkortnumre. Vær likevel oppmerksom på at i de fleste tilfeller er opplysninger som allerede er tilgjengelige andre steder eller på internett, ikke å anse som private eller konfidensielle i henhold til våre retningslinjer.

7.7 Etterligning av andre: Ikke villed eller forvirre leserne gjennom å utgi deg for å være en annen enn den du er, eller å gi inntrykk av å representere en organisasjon som du ikke gjør. Det er tillatt å publisere parodier og satire, men unngå innhold som er egnet til å villede leserne om din egentlige identitet. Å utgi seg for å være en annen, eksisterende person (identitetstyveri) er brudd på norsk lov.

7.8 Ulovlige handlinger: Ikke bruk blogg.no til å utføre ulovlige handlinger eller til å fremme farlige eller ulovlige handlinger. Du kan for eksempel ikke skrive et blogginnlegg eller en kommentar som oppmuntrer leserne til å utføre hærverk, kjøre uten førerkort eller hoppe i Trollveggen. I så fall kan innholdet ditt bli slettet, og i alvorlige tilfeller bli politianmeldt.

7.9 Spam: Det finnes flere former for nettsøppel, og alle formene kan medføre at kontoen eller bloggen din slettes. Noen eksempler er blant annet å opprette blogger som er innrettet mot å lede trafikk til nettstedet ditt/bloggen din eller å flytte det oppover i søkelister, legge inn kommentarer på andres blogger i den hensikt å fremme ditt eget nettsted eller produkt eller i den hensikt å skape inntekter eller andre personlige fordeler. Et annet eksempel er å poste flere innlegg rett etter hverandre i grupper eller i feeds på forsiden.

7.10 Skadelig programvare og virus: Ikke opprett blogger som overfører virus, åpner sprettoppvinduer, prøver å installere programvare uten leserens samtykke eller på andre måter påvirker leserne med skadelig kode. Dette er strengt forbudt på blogg.no.

7.11 Erotisk innhold: Vi tillater erotisk innhold på blogg.no, herunder bilder og videoer som inneholder nakenhet eller seksuell aktivitet som er lov å publisere iht norsk lov. Har bloggen din et svært eksplisitt innhold kan du imidlertid be om å få lagt inn en varselboks. I noen tilfeller vil vi legge inn en varselboks og/eller fjerne muligheten for å promotere bloggen på forsiden av blogg.no.

Når det gjelder erotisk innhold har du følgende begrensinger:

· Du kan ikke bruke Blogg.no til å tjene penger på erotisk innhold. Du kan for eksempel ikke opprette blogger der en stor andel av innholdet er annonser for eller koblinger til kommersielle pornografiske nettsteder.

· Incest og dyreporno er forbudt: Vi tillater ikke bilder, videoer eller tekster som avbilder, beskriver eller oppmuntrer til incest eller dyreporno.

7.12 Trygghet for barn: Vi har nulltoleranse overfor innhold der barn utnyttes. Vi vil avslutte kontoen til brukere som vi finner ut driver med publisering og/eller distribusjon av overgrepsbilder eller lignende, selv om det som ligger på bloggen ikke er åpenbare brudd på norsk lov. Samtlige tilfeller, også grensetilfellene, vil bli politianmeldt. Vær obs på at om for eksempel en 15-åring legger ut nakenbilder av seg selv regnes også dette som barneporno. Å oppmuntre til utlegging av slikt innhold, for eksempel i kommentarer, er også brudd på norsk lov.

7.13 Øvrige bestemmelser:
Uavhengig av hva norsk lovgivning sier vil vi forbeholde oss retten til å fjerne innlegg og bilder eller slette blogger som:

- Er rasistiske
- Er tilknyttet, fremmer eller alminneliggjør aktivistorganisasjoner som fremmer terrorisme, vold eller antidemokratiske retninger. Dette inkluderer politisk aktivisme som fremmer væpnet revolusjon, nasjonalsosialisme, fascisme, teokrati og lignende.
- Er tilknyttet eller fremmer sekteriske religiøse eller ideologiske bevegelser
- Har som formål å henge ut enkeltpersoner (gossipblogger, mobbing, papparazzi og lignende)
- Forherliger, fremmer eller alminneliggjør bulimi, anoreksi (pro ana/mia), thinspiration og lignende
- Forherliger, fremmer eller alminneliggjør selvskading, selvmord og lignende
- Forherliger, fremmer eller alminneliggjør narkotika og rus eller lignende
- Forherliger, fremmer eller alminneliggjør vold og kriminalitet eller lignende

Dette er ikke regler for å hindre ytringsfriheten i Norge, men er et forsøk på å ha klare retningslinjer for hva som tillates på blogg.no når vi hensyntar hvem som faktisk bruker blogg.no mest.
Håndhevelse av blogg.no's retningslinjer

Dersom du oppdager en blogg som du mener bryter retningslinjene, kan du rapportere dette ved å sende en e-post til hjelp@blogg.no.

Vi går gjennom bloggene som er rapportert, og ser etter brudd på retningslinjene. Hvis bloggen ikke bryter retningslinjene, iverksetter vi ingen tiltak for bloggen eller eieren av bloggen. Hvis vi finner at bloggen bryter retningslinjene for innhold, iverksetter vi ett eller flere av følgende tiltak basert på alvorlighetsgraden på bruddet:

· Legger inn en varselboks om «støtende innhold»
· Sperrer muligheten for å vises på blogg.no-forsiden og for å bruke bloggshouts
· Sletter det ulovlige innholdet
· Deaktiverer bloggen og gjør alt innholdet utilgjengelig
· Deaktiverer bloggeiers tilgang til hans/hennes konto
· Melder brukeren til politiet
Les om moderering på blogg.no

Utlevering av informasjon til 3.part:

Bloggeiere kan alltid se IP-adressene til dem som har kommentert i bloggen, og har mulighet til å blokkere IP-adresser fra å kommentere i bloggen.

Våre systemlogger kan innholde IP-adresser, e-postadresser, mobilnummer og lignende, som i noen tilfeller kan kobles til en bestemt bruker. Disse loggene benyttes kun internt i forbindelse med administrasjon av tjenesten og deles i utgangspunktet ikke med brukere eller andre parter.

Dog kan politiet på direkte forespørsel fra politijurist få dette utlevert. I spesielle tilfeller, for eksempel der det er fare for liv eller helse, vil vi selv kontakte politiet med denne informasjonen.

 

 


Med vennlig hilsen
blogg.no

12. mars 2016 (siste endring - lagt til "les mer"-lenker)

 

>>Tilbake til FAQ